ÇUKUR VE ZEMİN ÜSTÜ KANTARLAR
Araç tartım teknolojisi, aks tartı pedleri gibi taşınabilir araç kantarlarını içerecek şekilde ilerlemeye devam ederken, kantarlar nispeten değişmeden kalır. Kamyonlar gibi büyük araçları tartmak için tasarlanmış hala uzun, sağlam platformlardır.
Bugüne kadar sadece iki farklı kantar formu kalmıştır. Ancak, aralarında seçim yapmak yine de oldukça zor olabilir. Çukura monteli mi yoksa yüzeye monteli bir çeşit mi seçmelisiniz?
Fark ne?
İlgili kantar sistemleri arasındaki fark nispeten basittir. Bir çukura monte edilmiş bir kantar , bir çukura oturur. Tüm mekanizmalar, kablolar ve yük hücreleri yer altında bulunur ve tartım yüzeyinin zeminle tamamen aynı seviyede olmasını sağlar.
Yüzeye monte bir kantar, aksine, sadece zeminin üzerine oturur. Araçların açılıp kapanması için rampalar gerektirir ve muhtemelen ikisinden daha yaygın olanıdır.
Hangisi daha iyi?
Hangi araç kantarlarının daha iyi olduğu tamamen işinizin koşullarına bağlıdır.
Çukura monte tartım sistemleri bir dizi avantajla birlikte gelir. Tartımlı ve tartımsız yol arasında kesintisiz bir geçiş vardır ve araçların tartım platformuna "binmesi" için her türlü zorluğu ortadan kaldırır.
Bir kantar genellikle operasyonlarda bir darboğaza neden olurken, çukura monte edilmiş bir eşdeğer, bir aracın dönüş, sollama vb. kabiliyetinde biraz daha fazla esneklik sağlayarak operasyonel esnekliğe izin verir.
Son olarak, çukura monte bir kantar, dışında bakım erişimi olması veya rampaların kapladığı alan olmadığından daha az yer kaplar.
Bununla birlikte, bir çukur montajı, sorunsuz çalışmasını ve uzun vadeli etkinliğini sağlamak için genellikle titiz ve dikkatli bakım gerektirir. Yanlış bakım ile çukur kolayca su ile dolabilir, parçalar arızalanabilir ve pas oluşmaya başlayabilir.
Çukur zemini ve bakımının ek işçiliği nedeniyle, doğal olarak yüzeye montaj alternatifinden daha pahalıdırlar.
Yüzeye monte kantarlar çok daha esnek bir seçenektir. İhtiyaç duyulan her yere yerleştirilebilirler (ve gerekirse daha sonra taşınabilirler). Yüzeye monte kantarlar, genellikle dışarıdaki bakım erişimini ve yükleme/boşaltma rampalarını barındırmak için daha fazla alana ihtiyaç duysa da, zemin eksikliği nedeniyle çoğu işletme için daha uygun fiyatlı bir seçenektir.
Yüzey montajları, daha basit bakım, esneklik ve kurulum kolaylığı nedeniyle genellikle işletmeler için daha iyi bir seçenektir.
Yüzey montajlarımız, özellikle düşük profilli ve mümkün olduğunca esnek olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu kantar tipi, gerektiğinde nispeten kolay güverte genişletmesine izin veren modüler bir güverteye sahiptir.